Blijdorp

Statige singels en rustige straten zijn kenmerkend voor Blijdorp. In Blijdorp is het goed recreëren in het Roel Langerakpark, het Vroesenpark en diergaarde Blijdorp. Met de komst van de RandstadRail zijn het centrum van Rotterdam en Den Haag snel bereikbaar. Opstappen kan op het nieuwe ondergrondse station Blijdorp.

Geschiedenis:
Blijdorp werd tussen 1931 en 1940 aangelegd in de Blijdorpse polder, waar de wijk naar genoemd is. De aanleg van Blijdorp werd mogelijk na het dempen van de Rotterdamse Schie. Bij het Duitse bombardement van 14 mei 1940 werd Blijdorp niet getroffen. Na het bombardement was de behoefte aan nieuwe huisvesting groot en kwamen in het Noorderkanaal bij de wijk een groot aantal woonboten te liggen die momenteel nog steeds bewoond worden.

Bewoners van Blijdorp:
Blijdorp telt ongeveer 9.700 inwoners. De afgelopen jaren is de bevolking verjongd. De wijk heeft aantrekkingskracht op mensen tussen de 25 en 45 jaar. Veel jonge stellen kiezen ervoor een huis te kopen in Blijdorp. Het gemiddelde inkomen van de wijk is het hoogste in het gebied van Noord. Ook in Blijdorp is er een actieve bewonersvereniging.

Wat is er te doen?
In de zomer is het Vroesenpark favoriet bij de bewoners om te barbecueën en te zonnen. Sinds de opening in 1940 is Diergaarde Blijdorp een flinke trekpleister in de wijk. Honden kunnen terecht bij de hondenspeeltuin Bello naast het Vroesenpark. Sportrecreanten kunnen hun energie kwijt in het Roel Langerakpark. Er is een vrij toegankelijke atletiekbaan, een discgolf court (frisbeesport) en een wandelpromenade naar de dierentuin toe. Aangrenzend is er de natuurspeeltuin De Speeldernis voor de jeugd. Rondom het park zijn ook meerdere sportverenigingen gevestigd waaronder honkbalvereniging Neptunes & voetbal- en tennisvereniging Blijdorp.