Voor het verhuren van jouw appartement is het ideaal om zoveel mogelijk voorzieningen te hebben. Dit vergemakkelijkt en versnelt het verhuurproces, zorgt vaak voor een hogere huurprijs en zorgt vaak voor meerdere kandidaten. Maar wat zijn de belangrijkste voorzieningen voor in een appartement dan?

Neem als voorbeeld een goede TV. Iedereen maakt er gebruik van waardoor het een belangrijke voorziening is. Daarnaast is het beschikken over een Smart-tv voor huurders al helemaal ideaal. Expats zullen over het algemeen weinig gebruik maken van kabel tv en de meeste mensen hebben tegenwoordig een Netflix account, waardoor de vraag naar Smart-tv’s groter is geworden. Daarnaast is een goede Wi-Fi verbinding ook een must geworden. Veel huurders werken vaak (deels) vanuit huis waardoor een goede, snelle Wi-Fi verbinding voor de meeste huurders bijna de belangrijkste voorziening is geworden. De eerste vraag van huurders bij een check in is dan ook; ‘wat is de WiFi code?’

Ook hebben huurders graag een volledige uitgeruste keuken zodat ze niks te kort komen bij het maken van een maaltijd. Denk hierbij aan een tosti ijzer, waterkoker etc. Verder moet er uiteraard ook een koelkast aanwezig zijn en is een vriesvak/vriezer waarin producten kunnen worden opgeslagen ook vaak gewenst. Een vaatwasser is altijd fijn, maar voor expats is dit noodzakelijk. Zij zitten er namelijk niet op te wachten om na een lange dag werken nog even de afwas te moeten doen na het eten. Een magnetron of combi oven/magnetron is tevens een belangrijke voorziening in de keuken. Wij krijgen regelmatig de vraag of het appartement over een magnetron beschikt.

Een goed bed is de allerbelangrijkste voorziening. De huurders zitten er vaak voor een langere tijd waardoor een goede nachtrust erg belangrijk is. Voldoende kastruimte voor de kleding van de huurders is ook een voorziening die vaak wordt vergeten maar erg belangrijk is.

Verder hebben we de sanitaire voorzieningen. Voor huurders is een prettige douche natuurlijk fijn, een bad is bijvoorbeeld meer een luxe. Verder proberen wij eigenlijk altijd handdoeken en bedlinnen aan te bieden. Het kost niet veel extra en voor huurders is het erg fijn als al dat soort zaken al aanwezig zijn. Een wasmachine is ook erg belangrijk om te hebben, aangezien huurders voor langere tijd in jouw appartement verblijven. Een droger is daarentegen geen primaire voorziening, maar wel een extra luxe. Voor kleinere appartementen en studio’s adviseren wij om een was/droog combinatie aan te schaffen.

Als laatste hebben we extra voorzieningen zoals een privé parkeerplaats of een buitenruimte. Dit zijn voorzieningen waar vaak respectievelijk €150,- en €50,- p/m extra voor gevraagd kan worden.

Aangezien kandidaten vaak meerdere appartementen bezichtigen, wordt er vaak gekozen voor het appartement met de meeste voorzieningen afhankelijk van welke huurprijs er natuurlijk voor wordt gevraagd.

Ons advies: meubileer een appartement zo goed mogelijk en kleed het appartement ook gezellig aan zodat het huiselijk aanvoelt. Gezellige appartementen verhuren vaak beter dan appartementen waar net niet genoeg aandacht aan is besteed.